Könyvvizsgálat

A könyvvizsgálat célja, hogy a pénzügyi kimutatások felhasználói (tulajdonosok, hitelezők, hatóságok, valamint a potenciális befektetők) valós és megbízható információk alapján hozhassák meg döntéseiket. A könyvvizsgálat célja tehát a megbízható és valós összkép.

Mikor kötelező a könyvvizsgálat?

A könyvvizsgálat kötelezettségét a számviteli törvények határozza meg. 2016. január 1-jétől a Számviteli Törvények nagyban változtak a könyvvizsgálati kötelezettség értékhatári tekintetében. Korábban nem kellett könyvvizsgálót alkalmazni, ha a vállalkozás nettó jövedelme nem haladta meg a 200 millió forintot, a foglalkoztatok száma pedig az 50 főt.

Az alábbi változások alapján pedig:

  • az üzleti évet két üzleti év átlagában a vállalkozás éves nettó árbevétele nem haladta meg a 300 millió forintot
  • az üzleti évet két üzleti év átlagában a vállalkozás által átlagosan foglalkoztatottak száma nem haladta meg az 50 főt.

Cégünk tevékenységi körében megtalálható a könyvvizsgálat is. Társaságunk a mindenkori jogszabályoknak megfelelő könyvvizsgálatot nyújt magas színvonalú szolgáltatás keretein belül a transznacionális cégektől egészen a kisvállalkozásokig. A könyvvizsgálat során segítséget nyújtunk cégek hatékonyabb gazdálkodásának a kialakításához, és a pénzügyi folyamatok optimalizálásához.

Milyen a jó könyvvizsgálat?

  • információt szolgáltat a pénzügyi, és számviteli problémákról
  • felhívja a vezetők figyelmét a kritikus pénzügyi területekről,
  • ha a jogszabályi kötelezettség terén mulasztás van, azt jelzi
  • felhívja a figyelmet a szükséges területek fejlesztésére

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a könyvvizsgálattal kapcsolatban, akkor hívjon minket bizalommal! Készséggel állunk a rendelkezésére és megválaszoljuk minden felmerülő kérdését!