Milyen tényezőktől függ a könyvelési (és könyvvizsgálati) díj?
Mivel az árak többségét jelentős mértékben befolyásolják a könyvelendő / könyvvizsgálatra kötelezett társaság főbb paraméterei, mint pl. a kimenő / bejövő számlák forgalma, az árbevétel nagysága, a könyvelési tételek nagyságrendje, az adózási kockázat mértéke, pontos árak csak a fenti adatok ismeretében határozhatók meg. Kérjük, lépjen velünk kapcsolatba és kérjen tőlünk részletes árajánlatot!

 

Hogyan juttatható el a lekönyvelendő anyag cégünk részére?
A lekönyvelendő anyag eljuttatható cégünkhöz személyesen vagy postai úton. Ügyfeleink kérésére futárszolgálat igénybevételével megszervezzük a könyvelési anyagok cégünk részére történő eljuttatását (ennek költségét az áraink nem tartalmazzák).

Van lehetőség közös szoftveres háttérrel való együttműködésre is, melynek lényege, hogy az adatok (pl. kimenő / bejövő számlák) rögzítése a partnernél történik, majd az adatbázis átküldése révén (pl. ftp tárhelyre történő fel- és letöltéssel) a cégünk ellenőrzi a már rögzített adatokat, és rögzíti a további könyvelési tételeket.

 

Van lehetőség az ügyfél telephelyén történő könyvelésre?
Igen, de mivel kapacitásunk korlátozott, kérjük lépjen velünk kapcsolatba, és kérjen tőlünk erre vonatkozóan egyedi árajánlatot!

 

Honnan lehet tudni, hogy milyen adó és járulékbefizetéssel kapcsolatos határidőket kell betartani?
A betartandó határidőkről ügyfeleinket folyamatosan tájékoztatjuk, de ezek megtekinthetőek a az APEH honlapján az “Adózási határidők” menüpont alatt (az oldal jobb felső sarkában). Mivel azonban itt minden cégre, magánszemélyre, stb. vonatkozó határidő fel van sorolva, a lehívható információ nehezen áttekinthető, kérjük lépjen velünk kapcsolatba szívesen adunk Önnek tanácsot!

 

Milyen garanciát tud vállalni cégünk a tevékenységére?
Társaságunk rendelkezik szakmai felelősségbiztosítással mind a könyvelés, mind a könyvvizsgálat vonatkozásában.

 

Mik az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) előnyei és hátrányai?
Az EVA azon kisvállalkozások részére jelent kedvező adózási formát, akiknek alapvetően szolgáltatásnyújtásból származik bevételük, mellyel szemben nem tudnak jelentős összegű költséget elszámolni (pl. fordítói, mérnöki, és egyéb szellemi, szakértői tevékenységek). Ezen adózási mód előnye, hogy jelentősen lecsökkenti az elszámolandó adók körét és a szükséges adminisztrációt és csökkentheti a befizetendő adó mértékét. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezen adózási mód csak abban az esetben kedvezőbb a normál társasági adó szerinti adózásnál, amennyiben az elszámolt / elszámolható költségek aránya alacsony.

Milyen esetben kötelező a könyvvizsgálat egy cég részére?
Kötelező a könyvvizsgálat:
minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozónál, ahol a könyvvizsgálatot jogszabály írja elő… a takarékszövetkezeteknél
a konszolidálásba bevont vállalkozásnál
a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepénél
annál a vállalkozásnál, amelyik a megbízható, valós összkép érdekében a számviteli törvény tételes előírásaitól kivételes esetben eltér
egyéb szervezetek, közhasznú szervezetek esetében, ha a vállalkozási tevékenységből származó árbevétel, létszám az általános szabályok szerinti értékhatárt túllépi (közalapítványnál minden esetben)
Nem kötelező a könyvvizsgálat, ha az alábbi két feltétel együttesen teljesül:
az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó éves (éves szintre számított) nettó árbevétele nem haladta meg a 100 millió forintot, és
az üzleti évet megelőző két üzleti év átlagában a vállalkozó által átlagosan foglalkoztatottak száma nem haladta meg az 50 főt.
A könyvvizsgálók aktuális adatait, elérhetőségüket a www.mkvk.hu weboldalon lehet megtalálni, illetve ellenőrizni.